mountain lake, person, looking

Moet ik mijn passie volgen?

Hoe getalenteerd ben je?

Het probleem met passies is dat er vaak weinig vraag naar is en er veel aanbod is. Ik zal u schaken als voorbeeld geven, schaak meesterschap is ZEER moeilijk te bereiken, en de rang van grootmeester is dat nog eens verergerd. Toch is het voor deze meesterbreinen erg moeilijk om zelfs maar in hun levensonderhoud te voorzien, omdat je als Groot Meester alleen maar bij de beste 1500 spelers ter wereld hoort of zo, en er vrijwel geen economische vraag naar meer is. Hetzelfde gebeurt op gebieden als muziek, of theoretische wiskunde of andere priesterlijke passie-beroepen. Je moet zeer getalenteerd zijn om sommige gebieden zelfs maar in overweging te nemen, in andere is dat minder het geval. Meet deze moeilijkheid in een vroeg stadium.

Wat is je vangnet?

Als het nastreven van een passie mislukt, wat hou je dan over? Dit is een van de redenen waarom de rijken zoveel luxe hebben in hun passies. Ze krijgen niet alleen alle mooie sportschoenen en gadgets, maar wat nog belangrijker is, ze krijgen bijna oneindig veel herhalingen omdat hun levensonderhoud er niet van afhangt. Heb je de rijkdom of ben je gepensioneerd ? Hoe zit het met de volledige steun van je ouders? Financiert de staat uw streven en geeft hij u een bijbaantje terwijl u in de leer bent? Zelfs de meest getalenteerden kunnen door levensomstandigheden hun onderneming moeten stopzetten, of misschien moeten ze voortijdig met pensioen, of misschien was je gewoon niet zo getalenteerd of gepassioneerd als je dacht.

Dit is soms de reden waarom het verstandig is eerst je vangnet te garanderen, in plaats van je toekomst te gokken op een verrijkende wenselijke onzekerheid.

Je kunt de dobbelstenen gooien en winnen, (en talent helpt hier veel) maar statistisch gezien zul je waarschijnlijk falen.

Uiteindelijk kan niemand anders dan uzelf deze keuze maken, en zelfs de “juiste” handelwijze kan soms tot een niet optimaal resultaat leiden, maar u kunt tenminste een weloverwogen beslissing nemen.

Wat is passie?

Het is iets dat we graag doen en dat ons met adrenaline vult. Als je de factor geld verdienen weghaalt tussen een baan waar je gepassioneerd over bent en een gewone baan, is er geen enkel persoon die de voorkeur zou geven aan de laatste.

Zoals eerder gezegd, helpt de voldoening bij het verminderen van stress en angst.

Je hebt misschien voortdurend stress omdat je er niet in slaagt uit te blinken in je favoriete carrière, maar dat is een stuk uitdagender en houdt je motivatie hoog om te slagen.

Zie het zo, zou je liever acht uur per dag werken gedurende zes dagen per week aan een saaie baan of meer tijd en inspanningen besteden die je geïnteresseerd houden. Je kunt onmogelijk blij zijn als je wakker wordt en steeds weer hetzelfde doet, nog erger als je het in de eerste plaats nooit leuk vond.

De neurocellen moeten constant geprikkeld worden en dat betekent dat we niet moeten stoppen onze geest uit te dagen. We willen ons vermogen om te denken en uit te voeren niet verliezen.

Als nieuwe uitdagingen je neurocellen triggeren, is de kans groter dat je met nieuwe ideeën komt en dit verbetert je reputatie op het werk. Het is belangrijk om het goed te doen op het werk en niet alleen het werk te doen dat bij je past. Als je eenmaal je perfecte fit hebt gevonden, komen goede resultaten misschien vanzelf, maar je moet nooit ophouden jezelf uit te dagen.

En dat is een goede zaak, het moet niet voelen als een geforceerd fenomeen. Er zijn niet veel mensen in de wereld die gehaast naar hun werk gaan in plaats van gehaast het werk te verlaten. Degenen die gehaast naar buiten gaan verdienen misschien een paar duizend meer, maar is het dat echt waard?

Niets is meer waard dan uw geestelijk welzijn.

Lange kantooruren die je gelukkig doorbrengt, zijn niet alleen belangrijk voor jou, maar ook voor je omgeving. Uw werkplek vereist dat u die positiviteit uitstraalt.

Wanneer u uw gewenste werkplek heeft, zullen zaken als extra uren of minder prikkels niet veel problemen opleveren, omdat u bereid bent om extra klappen te incasseren. Natuurlijk, het is niet zo eenvoudig, maar het is iets dat meestal beslist welk werk je besluit aan te nemen.

Passie wordt bekeken omdat het internet de laatste tijd een wereld van mogelijkheden heeft geopend. Mensen beseffen dat ze niet langer vast hoeven te houden aan oude banen en dat ze daadwerkelijk iets kunnen beginnen waar ze van houden. Dit gevoel is belangrijk en wordt erg onderschat.


Je moet doen wat je wilt met je leven en wat je denkt dat je het meeste succes zal brengen – niet wat iemand anders zegt dat je moet doen.

Laat het me uitleggen:

Hier is het ding over het volgen van je passie.

Passie is een vluchtig iets.

Ben je ooit verliefd geweest? Hoe lang duurt die passie?

Het duurt niet eeuwig en dat is oké. Dat is ook niet de bedoeling.

Passie is als een vuur. Het kan maar zo heet branden voor zo lang.

Maar, laat me je vertellen wat wel standhoudt in het leven en wat je echte voldoening zal geven.

Het is iets nastreven, het maakt niet eens uit wat het is, diep.

Ik haatte en ik bedoel haatte hardlopen.

Ik ben 100 kilo, 1 meter 92, ik was een bodybuilder… geen hardloper.

Ik dwong mezelf om te rennen.

Eerst een paar keer per week.

Toen begon ik langere afstanden te lopen.

Al snel schreef ik me in voor halve marathons. Ik haatte het nog steeds, trouwens.

Maar naarmate de tijd verstreek en ik rende, rende, rende -ook luisterde ik naar audioboeken.

Wat er uiteindelijk gebeurde was dat ik een passie ontwikkelde voor hardlopen.

Nu loop ik marathons en train ik 6 dagen per week.

Nu ben ik gepassioneerd door hardlopen.

Ik zeg niet dat je moet doen wat je haat, maar ik zeg dat je iets moet doen – wat dan ook – en dat je het lang genoeg en hard genoeg moet doen, dan zul je er verliefd op worden.

Volg je passie niet in de verwachting dat het je voldoening brengt, maar ga een uitdaging aan en ga die aan en het zal je liefde brengen.

Laten we de definitie passie ontleden!

Ik wil de wereld veranderen (een perfect bewonderenswaardige passie).

Hoe ga je dat doen?

Door een wetenschappelijke ontdekking (Verbazingwekkend).
Hoe ga je dat doen?

Door een Wetenschappelijke studie te doen. Hoe doe je dat?

Door onderzoek te doen en eindeloze uren te spenderen aan het lezen van boekwerken, het schrijven van e-mails, het doen van experimenten gedurende 4 of meer jaren.

Als je een hekel hebt aan het lezen of schrijven van scripties, kun je de wereld niet veranderen op de hierboven beschreven manier.

De meesten van ons vallen in de passie val – de kick die je krijgt als je denkt aan het veranderen van de wereld en teleurgesteld raakt als de realiteit niet overeenkomt met de verwachtingen.

Passie is niets anders dan een alledaagse taak die meerdere keren herhaald wordt, keer op keer, met volharding.

Wat belangrijker is dan de vlam in je om je passie te volgen, is de vlam die je op de been houdt wanneer niets je voor de wind gaat.

Denk aan een ander aspect:

Je doet je best, maar je haalt bijvoorbeeld een baan bij Google niet. Nou en? Er zijn altijd HP, Oracle, IBM, en vele andere softwarebedrijven waar je een goede carrière zou kunnen opbouwen. Maar als je 3-4 jaar van je beste tijd besteedt aan je studie en faalt, weet ik niet welke opties je zou hebben.

Het idee dat je ouders carrièrekeuzes maken voor hun kinderen is iets heel typisch. Ik vind er niets mis mee, vooral omdat zij vragen om iets groots voor jezelf te doen dat je alleen maar zal helpen om een gelukkig en welvarend leven te leiden. Is dat niet wat ouders verondersteld worden te doen? Dus verpak het niet in duistere wikkels zoals emotionele chantage enz. Maar voer in ieder geval een open gesprek waarin je je punten uiteenzet. Wees standvastig, wees mild, breek zijn hart niet, maar wijk ook niet af van je doelen, die heel prijzenswaardig zijn.

Hoe ervaren mensen die willen doorbreken in Hollywood het najagen van een grote passie:

Er zijn veel acteurs in Los Angeles. Logisch, aangezien Hollywood het epicentrum van de entertainment is.

Waar het iets zou kunnen worden. Waar het eindelijk hun naam zou kunnen vestigen.

‘s Avonds werken ze meestal in de Horeca, rijden ze in taxi’s voor Uber of houden ze zich bezig met werk in de dienstensector om de huur te betalen en hun passie aan te vullen.

De baantjes die ze krijgen, betalen vaak slecht voor het werk. Meestal offert de persoon alles op om bij het project betrokken te zijn.

Als het project afloopt, levert het meestal niet veel op en gaan mijn vrienden verder met het volgende.

Maar dat volgende gebeurt soms pas na jaren. Soms blijf je auditie doen voor dingen en vindt het castingteam je niet geschikt voor de rol om allerlei schijnbaar willekeurige redenen.

Er zijn gewoon heel veel mensen en er zijn maar heel weinig plekken om te vullen.

Sommige van mijn vrienden zijn nu achter in de 30 en 40 en proberen het nog steeds te maken. Ze zijn ook allemaal erg getalenteerd. Het wil niet zeggen dat wat zij najagen niet geschikt voor hen is.

De trieste waarheid is dat voor elke acteur of actrice die je hebt zien spreken over het verhaal van de vodden naar de rijkdom, pratend over de liefde voor de kunst en de opoffering voor de passie, er miljoenen zijn die het niet hebben gehaald.

En het waarschijnlijk ook nooit zullen halen.

Maar je moet rationeel nadenken of je gepassioneerd genoeg bent om van je passie je carrière te maken.

Een aantal mensen zullen je altijd terechtwijzen. Je zult je soms moedeloos voelen. Maar onthoud dat wanneer de passie roept er niets mag vallen.

Een passage vrij vertaald uit de autobiografie van Sh. APJ Abdul Kalam – Wings Of Fire door Arun Tiwari. Die ik hierbij zeer passend vond:

Zij die niet met hun hart kunnen werken, bereiken slechts een hol, halfhartig succes dat bitterheid rondom kweekt.

Als u een schrijver bent die heimelijk liever een advocaat of een dokter zou zijn, zullen uw geschreven woorden slechts de halve honger van uw lezers stillen; als u een leraar bent die liever een zakenman zou zijn, zullen uw instructies slechts de halve behoefte aan kennis van uw studenten bevredigen; als u een wetenschapper bent die een hekel heeft aan wetenschap, zullen uw prestaties slechts de halve behoefte van uw missie bevredigen.

Vroeger vond ik mijn passie in “wat maakt me ongelukkig in mijn huidige werk”.

Door deze vraag te stellen zag ik dat datgene wat me ergerde van tijd tot tijd veranderde. Dat is vooral omdat mijn passie veranderd is. Maar het veranderde stap voor stap en het lijkt op een spiraal. Toen ik begon te werken (meer dan 17 jaar geleden) ergerde ik me als ik een stuk project zag dat niet geoptimaliseerd was. Twee jaar later, was ik erg ongemakkelijk toen ik zag dat mijn Project Manager een project beheerde. En 8 jaar geleden, zag ik een probleem van de markt. Vanaf dat moment, is in mijn hoofd altijd een vraag ‘hoe we het kunnen oplossen’. Toen heb ik een bedrijf opgericht om dat voor elkaar te krijgen.

Je passie volgen betekent dat het je niet kan schelen

Je passie volgen betekent dat het je niet kan schelen of je succesvol wordt of niet… dat het je niet kan schelen of je miljonair wordt of niet… dat je het niet erg vindt om door de slechtste fases in het leven te gaan… voor mij is dat passie hebben voor iets.

Er zijn bijvoorbeeld veel mensen in Europa die gepassioneerd zijn over het spelen van voetbal voor het land. Velen zouden hun passie volgen, maar het percentage van mensen die het kunnen bereiken zal zeer minder zijn omwille van duizenden factoren. Mensen die het bereiken zal een op de honderdduizend zijn.

Zal hard werken en passie altijd leiden u naar succes – soms wel en soms niet, moet u op de juiste plaats doen juiste ding wordt geobserveerd en begeleid door de juiste mensen.

Doe waar je van houdt. Laat niemand je vertellen dat je niet kunt doen wat je wilt doen. De meeste mensen zullen je vertellen dat je net als iedereen een baan van 9 tot 5 moet nemen zodat je “veilig” bent, maar zeg dan “fuck” dat. Als je je passie gaat volgen, zorg er dan voor dat je er elke dag aan werkt. Je wilt nooit spijt hebben dat je niet het beste hebt gedaan waarvan je weet dat je het kunt.

Volg je passie en verlies nooit je visie uit het oog.

Als je echt vastbesloten bent om je passie na te jagen. Als je het je echt veroorlooft om het avontuur aan te gaan dan, moet je ervoor gaan.

Je kunt niet zomaar de kost verdienen omdat je ergens gepassioneerd over bent. Je moet er een business van maken.

Je kunt je passie alleen als carrière nastreven als je een manier vindt om er geestelijke rijkdom en een inkomen uit kunt halen.

Voor de meeste bedrijfseigenaren is het product of de dienst die ze aanbieden lang niet zo belangrijk als de levensstijl die ze ermee kunnen opbouwen.

Zodra je vaardigheden hebt verworven, kun je ze toepassen op grotere en betere bezigheden. Houd in gedachten dat je je als ondernemer omhoog werkt in de voedselketen. Je eerste bedrijf hoeft nooit je eindbestemming te zijn. Zoek iets wat je je kunt veroorloven, waar je succes mee kunt hebben en waar je van kunt leren. Je optimale voldoening kan wachten tot je het hebt verdiend.

E-commerce is een snel groeiende industrie

Het starten van een bedrijf op dit gebied zal u grote resultaten te halen. Hier zijn een paar stappen om bijvoorbeeld te beginnen met uw eigen e-commerce webshop:

  • Zoek een product om te verkopen of kies uw niche
  • Onderzoek uw product idee online
  • Onderzoek uw concurrentie
  • Schrijf een business plan
  • Registreer uw website
  • Laat een kwalitatief goede mooie Webshop bouwen.
  • Marketing en promotie van uw winkel

Volg je passie niet alleen in de verwachting dat het je voldoening brengt, maar ga een uitdaging aan en ga die aan en het zal je liefde brengen. – Ga ervoor..