piggy bank, money, finance

Hoeveel geld moet ik sparen voordat ik mijn baan opzeg?


Nou, er zijn veel dingen die je in gedachten moet houden.

Ik zal ze hier even voor je op een rijtje zetten:

Tijd: Omdat het een startup is, zijn er geen vaste tijden. Je zult voor langere tijd moeten werken. Ik heb mensen gekend die 3 dagen werkten zonder pauze. Je kunt het pas een dag noemen als je klaar bent met je werk. Dus als je iemand bent die van slapen houdt, dan staat je een harde schok te wachten.

Investering/geld: Terwijl sommige startups je aan boord krijgen op een betaalde rol, zijn er ook die je hun aandelen in het bedrijf lenen. In principe werk je dan gratis, maar tegelijkertijd ben je de medeoprichter. Wees hier waakzaam over en strijk alle knikken glad voordat je de stippellijnen tekent.

Groei: Dit is zeker de belangrijkste factor waarom mensen hun gewone 9 tot 5 banen opgeven voor een startup. De leercurve is steil, want ook al staat er iets op je naam, vaker wel dan niet zul je merken dat je overal met je gedachten bij komt. In het proces leer je veel van de rest van het team.

Minder kantoorpolitiek: Nou, in mijn ervaring is een van de voordelen van het werken bij een start-up dat er geen of minder kantoorpolitiek is. Wanneer je een handvol mensen hebt die de hele tijd samen werken, is er geen sprake van achterbaksheid of gezeur. Iedereen is als een familie, tenminste tot het punt dat het uitgroeit tot een organisatie.

Het product: Voordat je bij een start-up gaat, moet je goed kijken naar het product of de dienst die wordt ontwikkeld. Als je echt gelooft in de visie die de oprichters en medeoprichters hebben voor het product, alleen dan moet je ervoor kiezen. Praat er met je werkgevers over en vraag welke plannen zij hebben voor het product.

Het team: Ik denk dat de meeste mensen missen het meten van deze factor voordat ze een beslissing nemen. Het speelt een cruciale rol omdat je de hele tijd met hen samenwerkt. Als je een team hebt van afgestudeerden die proberen het groot te maken, is de kans groot dat de start-up in de nabije toekomst de deuren zal sluiten. Het is een bekent dat 8 van de 10 start-ups meestal falen, dus graaf diep om wat informatie te krijgen over het bedrijf, de oprichter, de CTO, CFO, enz.

Verantwoordingsplicht: Als je het verknalt, zal je ter verantwoording worden geroepen. Je komt er niet mee weg door de verantwoordelijkheid af te schuiven. Houd dat in gedachten, want het is een veeleisende baan.

Welk bedrag moet ik nou echt apart houden?

Ik kan me voorstellen dat dit getal heel anders is voor een alleenstaande 24-jarige die een appartement huurt met een paar huisgenoten dan voor een 31-jarige kersverse ouder en kostwinner met een hypotheek.

Als je als 24-jarige zonder schulden goedkoop huurt omdat je een flat deelt met een paar huisgenoten, heb je waarschijnlijk niet veel geld nodig om je baan op te zeggen en je bedrijf te beginnen. Je moet echt in staat zijn om in je levensonderhoud te voorzien, totdat je cashflow uit je bedrijfsactiviteiten en/of investeringen kunt halen. Afhankelijk van uw situatie kan dat enkele maanden tot meer dan een jaar zijn. Als u parttime of als consultant kunt werken, kunt u misschien zelfs in uw levensonderhoud voorzien door 10-20 uur per week te werken terwijl u uw bedrijf begint op te bouwen.

Als je meer verantwoordelijkheden hebt (bv. kinderen, schulden, enz.), wil je misschien een grotere buffer hebben in de hoeveelheid geld die je hebt om van te leven tijdens de allereerste dagen van je bedrijf.

Ik zou ook veel belang hechten aan het soort bedrijf dat u begint. De GEMIDDELDE tijd tot winstgevendheid voor startende ondernemingen is waarschijnlijk niet de tijd tot winstgevendheid voor UW startende onderneming. De verschillen in tijd kunnen enorm zijn. Uw bedrijfsmodel kan op de eerste dag winstgevend zijn, terwijl een ander redelijk bedrijfsmodel er jaren over kan doen om winstgevend te worden.

Het gaat er niet om hoeveel je spaart, maar wat je drijft om een nieuwe zaak te beginnen.

Als je denkt dat ik mijn baan moet opzeggen omdat vriend A is begonnen en het geweldig doet, denk dan nog eens na.

Als je denkt dat zakendoen gemakkelijk is omdat je mevrouw B of meneer C in grote auto’s ziet rijden en in villa’s ziet wonen, denk dan nog eens na.

Velen spaarden miljoenen en begonnen, maar het liep spaak. Maar er zijn er ook die met bijna niets zijn begonnen, maar die het geweldig doen.

Voordat je de sprong waagt, test of je klaar bent voor het bedrijfsleven door te begrijpen dat in het bedrijfsleven de rekeningen soms hoger kunnen oplopen dan de inkomsten. Als u niet goed op de zaken let, kan alles verlies zijn en bent u terug bij af.

De financiële middelen zijn belangrijk, de mentaliteit voor geduld, doorzettingsvermogen, hard werken en ook het besef dat het erg eenzaam kan worden ook is ook een factor om op te merken.

Een totaal bedrag is niet te bepalen, want je kunt beginnen met bijna niets tot miljoenen, afhankelijk van het project.

Stop nog niet, totdat je zeker weet dat dit het is. Houd ook genoeg salaris over om het een paar maanden uit te houden, want de rekeningen zullen niet begrijpen dat u probeert over te stappen op een zelfstandige baan.

Dat hangt af van het bedrijf dat u gaat beginnen en wat uw persoonlijke maandelijkse uitgaven zijn.

Het beste advies dat ik kan geven is om altijd meer geld beschikbaar te hebben dan u denkt nodig te hebben.

Ervan uitgaande dat u al een ondernemingsplan hebt opgesteld met de kosten voor het opstarten van de onderneming en dat u over deze financiële middelen beschikt, zult u er ook voor willen zorgen dat u ten minste een jaar lang in uw persoonlijke levensonderhoud kunt voorzien.

Als u een bedrijf start, zult u veel sneller winstgevend zijn als u zich geen zorgen hoeft te maken over een salaris uit het bedrijf in de opstart-fase.

“De gemiddelde SUCCESVOLLE startup wordt winstgevend na 18 maanden”

Je zou waarschijnlijk voor ongeveer 2 jaar in je levensonderhoud moeten voorzien.

Dat gezegd hebbende, waarom blijven mensen denken dat ze hun baan moeten opzeggen om een startup te beginnen? Steve Jobs en Steve Wozniak (oprichters Apple) stopten pas met hun baan toen ze een grote order kregen, geloof ik. Waarom begin je niet met het bouwen en testen van je ideeën in je vrije tijd?

Leer je gebruikers kennen, etc.

Dat hangt af van het bedrijf dat u wilt beginnen. Als je begint als freelancer en je hebt direct een baan waarmee je je uitgaven kunt betalen, dan zou je het goed doen zonder spaargeld te gebruiken.

Als je begint met een bedrijf waarvoor je machines of wat dan ook nodig hebt, dan zou je deze kosten moeten berekenen en je maandelijkse of wekelijkse privé-uitgaven erbij optellen.

Begin gewoon.

De trend is nu om te wachten en je baan te houden tot je je bedrijf hebt opgezet. Waarom? Omdat Steve Jobs dat deed. Maar dat is echt een slap excuus om niet je eigen bedrijf te beginnen.

Neem nu gewoon ontslag en begin. Hoe langer je wacht, hoe later je starter wordt.

Al mijn oude studievrienden hebben het erover dat ze hun baan willen opzeggen en een bedrijf willen beginnen. En ze praten daar al 10 jaar over.

Het gaat ook om focus hebben. Probeer de volgende Facebook te beginnen met een parttime baan. De kans is groot dat je dan zowel je baan als je startup verneukt. Focus op één ding.

Focus op geld verdienen vanaf dag 1, dan komt het wel goed met geen spaargeld.

Zoveel mogelijk?

Het hangt af van de startup en het loon of het gebrek eraan. In de financiële wereld is er een metriek die “burn-rate” heet. Het is in feite de tijd die je kunt overleven van je spaargeld als je inkomsten zouden stoppen, maar je uitgaven gelijk zouden blijven. De meeste financiële adviseurs raden aan genoeg te sparen voor een “burn-rate” van 12 maanden.

Als ik zou overwegen een bedrijf te starten, zou ik ervoor zorgen dat ik het me kon veroorloven om te leven tot ik verwachtte geld binnen te brengen. Als ik niet genoeg geld zou hebben, zou ik denken aan freelance werk, lenen en/of mijn levensstandaard te verlagen.

De conventionele wijsheid zegt dat je geld nodig hebt om een bedrijf te starten, maar voor de meeste bedrijven heb je – “€0,00” startkapitaal nodig.

Mijn persoonlijke ervaring met het runnen van mijn eigen bedrijf plus mijn ervaring als Business Consultant vertelt me dat je geen geld nodig hebt om een bedrijf te starten!

Veel startups zullen dit punt betwisten omdat de meesten het paard achter de wagen spannen.

In feite is het uiterst belangrijk voor u om uw bedrijf zo te structureren dat het geen geld nodig heeft om te starten. Hoe meer u langs deze weg denkt, hoe sneller de creatieve ideeën zullen stromen om ervoor te zorgen dat u kunt beginnen met het genereren van omzet zonder dat u geld nodig hebt.

Wat ik zeg heeft betrekking op een op diensten gebaseerde business of een op producten gebaseerde business.

Laat me u een persoonlijke ervaring geven.

Toen ik een paar jaar geleden onroerend goed verkocht, boden wij onze klanten een dienst aan die hen hielp hun portefeuilles op te bouwen. Maar een van de manieren waarop we onze klanten voorselecteerden was om te werken – alleen met degenen die een minimum van € 7.000 konden storten. Met andere woorden, als u geen €7.000 had, kon u niet met ons werken.

Met die aanbetaling beloofden we om binnen 6-8 weken een woning voor hen te vinden. Het was deze aanbetaling die we gebruikten voor de lopende kosten van ons bedrijf. We hebben dit zelfs aan de klant verteld!

We zorgden ervoor dat we een woning vonden vóór de toegewezen tijd. Dit werkte altijd. We gebruikten het geld van de klant en hoefden het bedrijf nooit op te starten met geleend geld.

Ik begrijp dat sommige mensen niet tegen dit soort operaties kunnen. Ik geef gewoon een voorbeeld dat voor ons werkte en dat ook voor andere mensen kan werken.

Ik weet dat vooral dienstverlenende bedrijven geen uitdaging zouden moeten hebben om zonder geld een bedrijf op te starten

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van een product-gebaseerde business. Afhankelijk van wat uw product is, zou u een bedrijf kunnen starten zonder dat u geld nodig hebt. Als u uw bedrijf runt als een affiliate dan heeft u natuurlijk geen geld nodig om inhoud te creëren met een link die uw verkeer kan gebruiken om de fysieke producten die u verkoopt te kopen.

Wat als je auto’s verkoopt. Kun je dit soort bedrijf starten zonder geld? Moet je eerst de auto’s kopen voordat je ze verkoopt? Niet noodzakelijk. U kunt iemand benaderen die een auto te verkopen heeft en aanbieden hem voor hem te verkopen door uw expertise te gebruiken om de koper te vinden. U kunt er dan een beetje extra bovenop doen als uw eigen winst. Op die manier start je je bedrijf zonder dat je geld nodig hebt!

4 Ingrediënten die je nodig hebt als je een bedrijf wilt starten zonder geld

  1. De mogelijkheid om gebruik te maken van je connecties
  2. De mogelijkheid om je expertise te benutten
  3. Een hongerige klantengroep vinden
  4. Wees creatief

Ik zeg dit omdat de meeste mensen die een onderneming willen opstarten meer probleemgericht zijn dan oplossingsgericht. Bedenk altijd hoe u het onderwerp geld kunt omzeilen, zodat u uw bedrijf kunt beginnen met helemaal geen geld of met slechts een klein bedrag.

Er zijn een aantal initiële kosten te dekken om een bedrijf te starten, zoals een domeinnaam, hosting, enz. als u op zoek bent om het online te hebben. Als u het niet online wilt hebben en liever uw tijd verkoopt door van deur tot deur te gaan om het gazon van mensen te maaien, dan nee.

Om een bedrijf schaalbaar te maken, zou ik ja zeggen. Bijvoorbeeld, ik zou aanraden om dit artikel te lezen getiteld 4 methoden voor het bouwen van een succesvolle e-commerce merk:

Dankzij het internet kunnen ondernemers nu meer doen dan ooit tevoren. Ja, bakstenen en mortel bedrijven hebben nog steeds hun plaats in de wereld van het ondernemerschap, maar veel mensen bouwen nu ongelooflijk succesvolle e-commerce merken vanuit het comfort van hun eigen huis.

Of het nu via een persoonlijke website, eBay account, of Etsy profiel is, er is een reden dat e-retail uitgaven naar verwachting zullen stijgen met meer dan 62 procent in 2016 – de digitale marktplaats is een actieve marktplaats. Nog beter, er is genoeg ruimte voor u en uw baanbrekende idee.

Dus, als je hebt geflirt met de gedachte om de negen-tot-vijf levensstijl te verruilen voor een gevuld met passie, vrijheid en opwinding op het web, dan is het nu tijd om actie te ondernemen. Nog steeds nerveus? Niet nodig – de digitale wereld heeft u voorzien van tal van tools om u te helpen een succesvolle e-commerce merk te lanceren.

Facebook advertenties.

Er zijn iets meer dan een miljard mensen die zich elke dag aanmelden bij Facebook. Ongeacht uw merk specifieke niche, is de kans groot dat het lichaam van kopers u op zoek bent naar zijn niet alleen het nemen van aan Facebook, maar ze doen het met veel voorspelbare regelmaat.

Wanneer ontworpen op de juiste manier, Facebook advertenties zijn visueel, relevant, bieden waarde, en omvatten een verleidelijke call-to-action (CTA). Maar hier is het beste deel – niet alleen zijn Facebook-advertenties betaalbaar, ze zijn zeer gericht. Voor slechts een paar dollar, duizenden van uw ideale kopers zullen uw advertentie te zien in hun feeds.

Maak gebruik van influencer marketing.

Er is geen ontkennen het feit dat sociale media heeft mensen meer verbonden dan ooit tevoren. Hierdoor hoeven potentiële consumenten niet meer eerst naar bedrijven te kijken voor koopadvies. In plaats daarvan doen ze iets veel leukers — communiceren met mede-consumenten.

Maar dat is niet het enige wat ze doen. Het is één ding om met familieleden en vrienden te praten, het is iets anders om de hulp van een autoriteit in de sector in te roepen. Ongeacht de afzetmarkt, wanneer uw producten en diensten worden genoemd of onderschreven door een influencer, kunt u verwachten dat er serieus verkeer uw kant op wordt gestuurd. Dit is een concurrerende marketingstrategie, maar het is uw tijd en moeite meer dan waard.

Experimenteer met Snapchat.

Snapchat is niet voor alle e-commercebedrijven weggelegd, maar als uw doelgroep tussen de 18 en 34 jaar oud is, moet u het platform zeker overwegen. Met meer dan 100 miljoen dagelijks actieve gebruikers die verantwoordelijk zijn voor bijna 400 miljoen snaps per dag, is de gebruikersbasis actief en betrokken.

Gebruik Snapchat om u fans een kijkje te geven in de keuken van het zakendoen, waardoor de emotionele band nog sterker wordt. Of ga creatief met het kanaal om en organiseer een paar wedstrijden of promoties. En nee — je hoeft geen beroemdheid of bekend merk te zijn om dit te laten werken.

Maak van Instagram een echt focusgebied.

Facebook en Twitter worden misschien nog steeds gezien als de leiders in de sociale wereld, maar Instagram is hard op zoek naar inclusie. In het voorjaar van 2014 voerde Forrester een onderzoek uit waaruit bleek dat posts van merken een gemiddelde engagement rate van iets meer dan 0,1 procent kregen.

Anderzijds bleek uit diezelfde studie dat Instagram voor zakelijke accounts een engagement van 4,21 procent per volger genereerde. Als wiskunde niet je sterkste kant is, is dat resultaat 58 keer effectiever dan dat van Facebook en Twitter.

Geen wonder dat de Instagram-autoriteiten bij Kickstagram onlangs beweerden dat Facebook snel terrein verliest aan Instagram als ideaal marketingnetwerk. Dus, wat uw sociale strategie ook mag zijn, zorg ervoor dat Instagram de aandacht krijgt die het verdient.

Ongeacht de tools die u gebruikt om ervoor te zorgen dat uw nieuwste ondernemende onderneming een volledig succes wordt, is het starten en laten groeien van uw eigen e-commerce bedrijf een waardevolle ervaring. Geniet van het proces en wees trots op uw werk. Uiteindelijk zult u blij zijn met wat u hebt bereikt.