webdesign, design, web

hoeveel kost het starten van een website?

Wanneer u een website / webshop begint, is het niet alleen belangrijk om na te denken over alle onderdelen en het proces van de creatie ervan, maar ook over de prijs die het u zal kosten.

Afhankelijk van de website, kunt u het budget op voorhand plannen zodat er geen onverwachte uitgaven in de weg staan. Dat zal u tijd en geld besparen.

Een website beginnen kan van de laagste prijs gaan tot net zoveel als u erin kunt investeren. En in beide gevallen is het misschien niet het beste wat u kunt doen voor het welzijn van uw eigen website.

Een website met lage kosten

Ondanks het feit dat tijd geld is, is het mogelijk om uw website lage kosten te bouwen.

Als u net begint met een website en je weet niet of je wilt om het te ontwikkelen zelf, een gratis website klinkt als een geweldig idee.

Er zijn een aantal hosts die hosting diensten gratis aan te bieden en hun doel is om te dienen als een leren en testen van materiaal.

Door te proberen een gratis hosting uit, zult u weten of u kunt een website te maken op uw eigen of nodig hebt om iemand die kan zorgen voor de technische delen te vinden.

Gewoon in gedachten houden dat gratis hosting is niet voor de groei van uw website/webshop- het heeft beperkte mogelijkheden en, helaas, beperkte middelen.

Een beta-versie van je site kan er getest worden; het kan echter zijn dat ook hier niet alle functies zullen werken.

Hoewel, als je al weet hoe hosting eruit ziet en u wilt uw website onmiddellijk te starten, verspil je tijd niet met de gratis en pak de beste deal die je kunt vinden in de markt!

Een goedgeprijsde website – van € 600 tot €2000

Het starten van uw website zal waarschijnlijk niet veel van u vergen en het is beter om het langzaam aan te doen.

Als u niet van plan om veel traffic te krijgen in het begin en veel middelen zijn niet uw prioriteit, moet u op zoek naar een betere partij.

Bovendien, shared hosting vereist niet veel technische kennis, dus je zult in staat zijn om wat geld te besparen door het bouwen van een website op uw eigen.

Dus, de prijs is afhankelijk van hoeveel je gaat om te investeren in uw website en voor hoe lang je gaat vast te houden aan het.

Naast de hosting plan, zijn er andere onderdelen van de website die een aantal kosten zal vereisen ook.

Een pakkende domeinnaam maakt uw website zichtbaar tussen de anderen en een betaalde domeinnaam geeft het enige autoriteit die beter zal rangschikken in de zoekmachines.

Zelfs als u van plan bent om zo weinig mogelijk geld te investeren in een domeinnaam.
Een pakkende domeinnaam maakt uw website zichtbaar tussen de anderen, en een betaalde domeinnaam geeft het enige autoriteit die beter zal rangschikken in de zoekmachines.

Zelfs als u van plan bent om zo weinig mogelijk geld te besteden vergeet dan niet dat de uitgaven misschien niet stoppen met de hosting en het domein.

Het is echt de moeite waard om te investeren in de veiligheid van de website, het uiterlijk en het krijgen van bezoekers.

In dit geval, wees ervan bewust dat het niet investeren van geld in het zou kunnen maken u er extreem veel tijd aan gaat besteden.

Een hogere investering website – van € 1600 tot € 8000

Vanaf hier beginnen de prijzen te variëren, afhankelijk van de grootte van de website / webshop , het doel en de extra functies die u gebruikt.

Meestal zijn de websites die een grotere investering vereisen e-commerce winkels, lead generation sites, corporate websites en high-traffic projecten.

En voor die, het telt allemaal op: de hosting, het domein, het onderhoud, het thema van de website, de marketing strategie, of zelfs CMS.

Met cloud hosting, een website krijgt een toegewezen IP en het geeft de website een betere stabiliteit als de uptime is niet afhankelijk van de andere websites.

In aanvulling op dat, zijn deze plannen gebouwd voor e-commerce en hebben veel meer middelen, dus in dit geval, een cloud plan misschien beter voor u dan een gedeelde.

Bovendien, als je goed bent in het ontwikkelen of je gaat een ontwikkelaar in te huren, wilt u misschien een VPS te krijgen en host uw website op een virtuele en super private server.

Is het de moeite waard te investeren in een goed & mooi gemaakte website? Zeker!

VPS kan je de vrijheid en meer mogelijkheden geven om een website van je dromen te starten.

Kleine tip: als je bereid bent om te investeren in je website, zou ik aanraden om eerst te investeren in een professionele webdesigner

Dus, de prijs is afhankelijk van hoeveel je gaat om te investeren in uw website/ webshop en voor hoe lang je gaat vast te houden aan de website.

Gebruikerservaring hangt sterk af van hoe snel je website werkt en het juiste hosting plan heeft veel te maken met de snelheid en uptime.

Niet zeker of je weet wat je website nodig heeft? Wees niet bang om advies te vragen!

Veel bedrijven hebben hun klantenservice 24/7 open en ik ben er zeker van dat ze de meest geschikte optie voor u kunnen voorstellen.

Zoals ik al eerder zei, bij het plannen van het budget van uw website zijn er meer dingen te overwegen dan de hosting en het domein.

Hier hangt de prijs alleen af van uw behoeften en welke alternatieven u in staat bent te vinden:

Marketing strategie.

De traffic van de website groeit meestal niet zonder enige kosten of moeite. Het betekent niet dat je moet betalen voor het verkeer, zeker je kunt geld besparen door het gebruik van low-cost strategieën die soms blijken te zijn zelfs effectiever dan dure degenen. U moet echter begrijpen dat marketing u geld zal kosten en de gemakkelijkste manier om het minder pijnlijk te maken – het plannen van een lange termijn strategie.
Control panel, de site builder, thema’s en plugins. Als u verblijft met shared of cloud hosting, hoeft u zich geen zorgen te maken over het bedieningspaneel of de bouwer als ze al zijn geïmplementeerd in uw plan. Echter, als je hebt besloten om VPS te krijgen – houd in gedachten dat sommige van de controle panelen kan je geld kosten. Niet alleen dat, zelfs als u van plan bent om WordPress te gebruiken voor het bouwen van uw website, vergeet dan niet dat sommige exclusieve thema’s of plugins u ook kunnen kosten.
Ontwikkelaars of andere mensen die zouden kunnen werken voor uw website en bedrijf. Heeft u niet aan hen gedacht tijdens het plannen van het budget? Human resources zijn de meest kostbare en duurste. Als uw website is een online winkel en je hebt geen ontwikkelingsvaardigheden, kan het een tijdje duren totdat u klaar bent om uw klanten te verwelkomen op de site. De beste manier om met serieuze zaken om te gaan – het inhuren van serieuze professionals.
Extra functies. Deze functies kunnen beginnen met het Extended Validation SSL-certificaat, Premium CloudFlare en eindigen met externe e-maildiensten. Alle extra functies die nuttig kunnen zijn om uw bedrijf op het hoogste niveau te houden, kunnen u meer kosten dan u in eerste instantie zou verwachten. Als je op veilig wilt spelen, is het altijd aan te raden om wat spaargeld achter de hand te hebben voor ongeplande uitgaven, en om goed na te denken over de features.
Dat is alles van mij!

Concluderend, het starten van een website/webshop is prijzig als je niet weet waar je geld kunt besparen.

Dus het is beter om te beginnen met sparen en al die tijd te plannen.

Als je vragen hebt of meer ideeën met betrekking tot budgetplanning, voel je vrij om contact op te nemen met ons.

Veel plezier bij de start!


Als u het antwoord wilt weten op de vraag hoeveel een bedrijfswebsite kost, verwacht dan ergens tussen de €10.000 en €50.000 te besteden.

Maar, er is veel dat gaat in het ontwikkelen van een kleine zakelijke website en de kosten schatting.

Je hebt de:

 • Onderzoek
 • Ontwerp
 • Ontwikkeling
 • Onderhoud

Van deze kosten zijn onderzoek, ontwerp en ontwikkeling eenmalige kosten. Onderhoud en upgrades vallen echter onder de terugkerende kosten.

Elke online winkel die we tegenkomen is niet gemaakt met een one-size-fits-all aanpak.

Verschillende dingen komen samen om een werkende oplossing te bouwen.

In het geval van een klein bedrijf website kosten, deze zijn:

 • Technologie en Tools Gebruik of Tech Stack
 • Website grootte of het aantal pagina’s
 • Type ontwerp
 • Integraties.
 • Ontwerp en Ontwikkeling Team
 • Initiële marketing, SEO , en inhoud

Dit zijn de grote koppen die helpen een antwoord te geven op hoeveel kost het om een website te bouwen voor een klein bedrijf.

Je hebt ook verschillende opties om een team in te huren.

Kies uit:

 • Freelancers
 • Webdesign bureau
 • Besteed het werk uit
 • Huur een toegewijd team

Met elke beslissing die u neemt, zullen de kosten van een website voor een klein bedrijf variëren.

De grootte van de website impliceert het aantal aanwezige pagina’s.

De pagina’s van een bedrijfswebsite bestaan uit;

 1. Homepage
 2. Over ons
 3. Diensten pagina’s (afhankelijk van uw werk)
 4. Carrières
 5. Investeerders
 6. Contacteer Ons

Het grootste deel van de ontwikkelings- en ontwerpkosten zal gaan naar de Diensten/producten pagina’s.

Na het bepalen van het aantal pagina’s, moeten we het hebben over de complexiteit.

Om de kosten van een website voor een klein bedrijf met betrekking tot de complexiteit te kennen, zijn twee dingen belangrijk.

3e partij integraties

De complexiteit van het ontwerp

Begrijp dat er een verschil is tussen de website en de complexiteit van het ontwerp.

Het tweede essentiële aspect van website complexiteit is website ontwerp (of ook redesign).

Tech stack houdt in welke technologieën, software en tools u gaat gebruiken om de website te bouwen en te ontwerpen.

Aspecten zoals Design, Markup Language, CMS, Frontend, en Backend.

De selectie van de juiste set van technologieën en tools kan zowel de kosten verhogen als verlagen.

Ook moet u een specifiek ontwikkelingsteam overwegen om het werk voor u te beheren.

Zoals wij het zien, heeft u drie opties om uit te kiezen;

 • Huur een webdesign bureau
 • Besteed het werk uit
 • En de kosten van het werk zal variëren afhankelijk van wat u gaat kiezen.

In het kort, je moet betalen:

€5-€10k voor freelancers

€10-€30k voor een externe bureau

€30-€50k voor een plaatselijk kantoor

U kunt meer lezen over de details van elk punt, evenals over extra kosten voor onderhoud website en marketing activiteiten.


De kosten voor het ontwikkelen van een website omvatten verschillende factoren zoals de vereisten en de complexiteit van de website, het platform dat moet worden gebruikt om de website te ontwikkelen, afhankelijk van de vereisten van de website de middelen die zouden omvatten Business Analyst, Developers, project manager en de tester zouden de belangrijkste middelen toegewezen voor het project zijn. En het geschatte tijdsbestek om de website te voltooien. Al deze factoren dragen bij tot de schatting van de kosten voor de ontwikkeling van een website. De geschatte kosten voor het uitbesteden van website-ontwikkeling liggen ergens tussen €500 en €4000

Dit is een vrij brede vraag aangezien een web startup idee kan variëren van zeer eenvoudig tot uiterst complex. Laten we gewoon aannemen dat uw concept ergens in het begin ligt.

Er zijn 5 belangrijke kosten waar je je bewust van moet zijn, afgezien van marketing, PR, juridische zaken, etc.

 • Domeinnaam registratie (dat is een gegeven).
 • Branding / Logo (als u er nog geen heeft)
 • Hosting kosten
 • Web Ontwerp & Ontwikkeling Kosten
 • Onderhoud Voorschot (na de lancering)

Met dit alles gezegd, moet ik zeggen dat ik verbijsterd ben over een paar van de antwoorden hier die je doen geloven dat het slechts een paar duizend dollar gaat kosten om je web startup te lanceren. Hier is een uitsplitsing van de bovenstaande lijst en wat je kunt verwachten qua prijs van een KWALITEIT web development bedrijf.

Domein registratie: €30 per/jaar

We zien allemaal websites die zeggen GRATIS domeinnamen met hosting plan. Tuurlijk die zijn geweldig voor mensen die een blog of een quick(te simpele) website willen, maar als je iets serieus zakelijks wil opzetten te bouwen moet je kiezen voor een ervaren Webdesigner.

Branding / Logo ontwerp: € 800 – € 2000

Deze dag en leeftijd zijn er een heleboel creatieve mensen. Als u via een ontwerpbureau gaat, kunt u rekenen op een prijs van ongeveer €1500-€2000. U kunt een ontwerper contacten via Marktplaats.nl voor circa € 200. En zelfs crowd source het ontwerp via sites als logotournament.com. Vergeet niet, je krijgt waar je voor betaalt.

Hosting: €50 per/maand (beginnend)

Een kwaliteitshost kan vaak de meest over het hoofd geziene kostenpost zijn voor een niet-tech ondernemer. Het kiezen van een betrouwbare host is een van de beste dingen die je kunt doen voor je startup, zelfs als het je iets meer kost in de beginmaanden. De reden… SCHAALBAARHEID. Als u niet in staat bent om snel te schalen wanneer dat nodig is, kan het echt een slechte zaak zijn voor uw startup.

Webontwerp & Ontwikkeling: €30.000 – €50.000)

Nogmaals, we hebben het hier over een middelmatig complexe web startup. Als uw product uw website IS, betekent dit dat uw product de gebruikerservaring EN de code-base IS. Snijden hoeken hier kan vaak leiden tot een trage start en nogmaals je krijgt wat je betaalt voor. Dit zal de belangrijkste en duurste investering zijn die u van te voren gaat maken. Deze kosten moeten omvatten, consulting, site blauwdruk, uitgebreide spec sheet, wire frames, user interface mock ups, programmering, API-integratie, testen en Vragen& Antwoorden en ten slotte de lancering.

Onderhoud voorschot: € 1.000 – € 2.500 per/maand

Het is naïef om te denken dat zodra uw website is gelanceerd dat uw ontwikkelingskosten voorbij zullen zijn. Eigenlijk is dit de meest cruciale tijd om ervoor te zorgen dat u een mooie retainer programma op zijn plaats om feedback van gebruikers te nemen zo snel als je kunt na de lancering. Veel bedrijven zullen pakketten van uren aanbieden die worden gebruikt voor tweaks, nieuwe functies, het verbeteren van functies, en nog veel meer. ALSJEBLIEFT, ALSJEBLIEFT zorg ervoor dat je hier budget voor hebt.

Ik hoop dat deze informatie u helpt bij het begin van de reis van uw web startup.

Eerst en vooral moet u goed begrijpen welke onderdelen in één enkele website zijn samengevoegd.

Dat zijn:

Domeinnaam

De gemiddelde kosten voor een domeinnaam variëren van €1 tot €15 per jaar, maar kunnen ook oplopen tot miljoenen voor de eerste aanschaf.

Hosting

Gemiddelde kosten voor hosting variëren van €5 tot €250 en meer per jaar, afhankelijk van verkeer, beveiliging etc..

Content Management Systeem (CMS)

CMS varieert van €0 tot meer dan €10.000 per jaar, afhankelijk van het platform en de mogelijkheden die het biedt.

WebDesign

De laagste kosten kunnen €0 zijn, maar de gemiddelde website ontwerp prijzen variëren in €1000-€15,000 range initiële investering.

Multimedia Ontwerp

De gemiddelde kosten van multimedia kunnen variëren van €300 tot €10.000 initieel, of zelfs hoger naarmate u meer exclusieve en interactieve inhoud wenst te verkrijgen.

Databank Integratie

De gemiddelde kosten beginnen bij €5.000 en lopen op tot €25.000 en zelfs meer. Alles hangt af van de reeks van gegevensdelen die zouden worden geïntegreerd.

Lopend Onderhoud

Gemiddelde kosten gaan van €500 tot €1500 per jaar, en hangt af van de complexiteit van de site.

Functies voor e-Commerce Websites (*als u van plan bent om een aantal winkelen functies hebben)

Gemiddelde kosten van e-Commerce functies varieert van €500 tot €5,000 initiële financiering.

SSL (Secure Sockets Layer) Certificaten

Gemiddelde SLL kosten liggen tussen de €9 en €60 per jaar.

Goed afgestemd voor weergave op Mobiel telefoons

Gemiddelde mobiele optimalisatie prijzen variëren van € 2.000 tot

€ 30.000. Hoe groter de website is, hoe hoger de prijs zou stijgen.

Basic info, zakelijke website omvat meestal 5-10 pagina’s, beperkte functionaliteit en hebben meestal geen behoefte in plugins. Dit type is meestal de eenvoudigste, dus het heeft ook de laagste kosten van website ontwikkeling. Er is geen behoefte aan speciale of complexe functies.

Dit is de belangrijkste reden om zo’n soort website te maken om webaanwezigheid te verkrijgen en een soort ‘internet brochure’ te zijn.

Het zal antwoord geven op de belangrijkste vragen zoals “wat is het?”, “wat doen ze?”, “Zijn ze goed genoeg voor mij?”.

Kleine websites kunnen voorzien in hulpmiddelen voor cliënten om met hun publiek te communiceren (bloggen), zaken direct vanaf de site te beheren of inhoud bij te werken en te wijzigen. Deze addons zullen voorkomen dat onze klanten programmeurs moeten inhuren om dit soort acties te doen.

Content management systemen zijn over het algemeen tijdrovender dan het maken van HTML code vanuit het niets. Bovendien is er nog een breed scala aan kleine testmomenten, client service en content managements die ook de tijd en budget behoeften vergroten.

HTML talen zijn stabiel en worden ook regelmatig bijgewerkt, dus dat maakt het mogelijk om snel de website te tweaken en goed te houden. Het is ook belangrijk om er zeker van te zijn dat de website mobielvriendelijk is, omdat steeds meer mensen de voorkeur geven aan het surfen vanaf mobiele apparaten.

Allereerst moeten klanten beslissen wat ze echt nodig hebben om ervoor te zorgen dat ontwikkelaars websites kunnen bouwen precies zoals de klanten het wensen. Houd rekening met de volgende stappen:

Hoeveel pagina’s wenst u? (gemiddelde pagina’s blijven in 5-10 bereik)

Welke functionaliteit wilt u? (bloggen, commentaar, galerij etc)

Wilt u webdesigners voorzien van logo en andere afbeeldingen of moeten zij het ontwerpen?

Wat zijn de plannen voor uitbreiding in de toekomst?

Ook stellen we een aantal nuttige functies voor zoals:Integratie van sociale platforms (links en feeds);Hoofdblog;E-mail inschrijving voor nieuwsbrief;Andere kleine functies zoals kalender, galerij, diashow, enz.

Dit type website kost u ongeveer

€2,000 – €3,500